Diplomerad Tränare av gravida

Allt fler gravida vill träna under sin graviditet. Har du kunskapen som krävs? Denna utbildning ger dig som PT den kunskap och kompetens du behöver för att träna en klient genom hela graviditeten och även efter förlossningen, på ett säkert sätt!

Målet är att ge dig som PT kunskap om att lägga upp träningen under graviditetens olika trimestrar samt direkt efter förlossningen. Du får en ökad förståelse för hur du kan hjälpa dina gravida klienter att fortsätta träna så länge de vill. Utbildningen ger dig ett konkret förslag på träningsupplägg med ett periodiserat program för tiden under graviditeten och efter förlossningen, som du sedan kan individanpassa för dina klienters behov och kapacitet.

Utbildningen innehåller både teori och praktik.

Många kvinnor är osäkra på om och hur de ska träna under sin graviditet och efter förlossningen. Det finns ett stort behov på anläggningar runt om i hela Sverige av PTs som har kunskap om graviditets- och postgraviditetsträning. Bli en PT för gravida!

Teori:
• Historik
• Fysiologiska förändringar
• Respiratoriska förändringar
• Hormonella förändringar
• Strukturella förändringar
• Psykologiska förändringar
• Näringslära
• Fördelar med träning
• Kontraindikationer med träning
• Riktlinjer för konditionsträning
• Riktlinjer för styrketräning

Praktik:
• Upplägg av träningsprogram
• Transversus aktivering
• Bäckenbottenträning
• Kontroll av Rectus diastas
• Specifika övningar under och efter graviditet
• PT:ns roll

Kurslängd:
1 dag, 08:00-17:30
100 % närvaro krävs för diplom

Rekommenderade förkunskaper:
Utbildad Personlig Tränare, Sjukgymnast/Fysioterapeut, Gyminstruktör

Huvudlärare:
Josefin Lindeståhl

Övrigt:
*Har du en giltig LPT-licens/Blå Kortet (utbildad före eller under 2015) från oss får du 800 kr i rabatt på kurspriset och betalar endast 3.190:-!

Oerhört givande kurs som ger en ny och djupgående förståelse för fysiologiska, strukturella, cardiovaskulära och respiratoriska förändringar under och efter graviditeten. Läraren var mycket pedagogisk och upplägget var toppen.

Jill Ahlqvist

Utbildningen var mycket bra och givande. Jag fick svar på alla frågor jag hade och även de som dök upp under tiden. Man fick veta exakt vad som hände under de tre trimestrarna samt efter förlossningen och träningsråden var väldigt bra!

Katharina Schmiterlöw

Kursen "träning av gravida" gav mig den säkerhet och kunskap som jag saknat. Jag fick en mycket positiv syn på att träning faktiskt ger fördelar för både välmående och graviditet. Det känns viktigt att ha kunskapen om vad man ska fokusera på för olika övningar beroende på i vilken av de olika trimesterarna klienten befinner sig i.

Elin Olofsson

Jättebra! Nyttigt att få djup kunskap om hela förloppet i en graviditet samt även efter förlossningen. Läraren var duktig och mycket pedagogisk, buntar in kursen så att hela dagen känns logisk.

John-John Falk

Jättebra kurs! Jag känner att jag fått mycket användbar kunskap och har en helt annan förståelse när det gäller Träning Av Gravida både under graviditet och efter förlossning.

Mattias Lagergren

Mycket bra kurs! Fick reda på vad man ska och inte ska göra. Läraren är toppen, mycket inspirerande och kunnig.

Helena Jacobsen

Att träna en kvinna genom graviditeten är ett stort ansvar. Med den kunskap jag nu har efter utbildningen känner jag mig trygg och säker på att jag kommer kunna träna många blivande mammor på ett effektivt men ändå skonsamt sätt

Martin Bach

Under kursen har jag lärt mig väldigt mycket och känner att jag har både mod och kunskap att träna gravida


Fantastiskt bra kurs, man fick lära sig vad som sker fysiologiskt i varje trimester samt hur man bör lägga upp ett träningsprogram både under graviditeten men även efter förlossningen


Jag är supernöjd, jag har fått svar på alla viktiga frågor föra att kunna stötta och hjälpa en klient med träningen både under graviditeten och efter förlossningen


Undervisningen var tydlig och lätt att följa, bra med mycket dialog mellan lärare och elev, en mycket inspirerande kurs där praktiken var jättekul med ett överraskningsmoment

3.990 kr

(3.415 kr exkl. moms)


Detta ingår:

Träning under graviditet och efter förlossning
Inga registrerade utbildningstillfällen
PT för gravida Utbildningsmaterial