Diplomerad rådgivare i idrottsnutrition

Diplomerad rådgivare i idrottsnutrition
Vill du bredda dina kunskaper om hur man ska äta för att prestera optimalt? Du är vår distanskurs Diplomerad rådgivare i idrottsnutrition perfekt för dig!

Kursbeskrivning
Idrottande och träning är mer populärt än någonsin. Träning idag en livsstil för många och efterfrågan på personer med kunskap i hur man med kostens hjälp kan förbättra prestationerna ökar. Vi på Svenska Näringsakademin har därför samlat den senaste forskningen och erfarenheterna kring alla tänkbara aspekter av kostens påverkan på träning och tävlingsprestationer. Efter att du är klar med kursen kommer du att ha en bred kunskapsbas i idrottsnutrition och kommer att kunna ge råd inom alla områden inom prestation och kost.

Diplomerad rådgivare i idrottsnutrition är upplagd enligt vårt beprövade distansutbildningskoncept med textavsnitt i kombination med videoföreläsningar och återkommande kunskapskontroller. Upplägget gör att du kan läsa och lyssna i den takt du själv vill och hela tiden också ha möjligheten att gå tillbaka och titta, lyssna och läsa på för att befästa kunskaperna.

Kursen börjar med en kursintroduktion och du får sedan en ordentlig repetition av den grundläggande näringsläran så att du har bra förkunskaper för att ta till dig de mer djuplodande avsnitten kring kostens påverkan på träningen.

Till vem riktar sig kursen?
Athletic Perfomance Nutrition – Diplomerad Rådgivare Idrottsnutrition är en kurs framtagen för dig som har ett intresse för kost och träning och vill ta dina kunskaper till djupare nivåer. Kanske du jobbar som kostrådgivare eller personlig tränare, är idrottstränare eller själv tränar och vill utveckla din kost och förbättra effekten av din träning. Vi kräver inga speciella förkunskaper, men det krävs ett förstås ett brinnande intresse för området.

Kursplan

Introduktion till kursen Athletic Performance Nutrition – Diplomerad rådgivare i idrottsnutrition
Grundläggande näringslära i tre delar.
Träningsfysiologi
Kolhydrater för prestation
Fett för prestation
Protein för prestation
Vätskans påverkan på prestationen
Mat och träningseffekt
Kost och idrottarens immunförsvar
Kosttillskott för förbättrad prestation
Praktisk idrottsnutrition – att ge råd till idrottare
Case
Omfattning: 40 timmar

Pris: 7900:- + moms

Kursstart: Rullande (du kan starta när som helst)

Kursdokumentation hittar du här.

Litteratur: Eftersom idrottsforskning är ett ämne under rask utveckling ligger allt material on-line. Du kommer dock alltid att ha tillgång till studiematerialet efter avslutad kurs.

7.900 kr

(6.320 kr exkl. moms)


Detta ingår:

idrottsnutrition